Arroz con pollo
Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Arroz con pollo. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Arroz con pollo is one of the most popular of current trending foods on earth. It's simple, it's fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions every day. Arroz con pollo is something which I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Arroz con pollo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con pollo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
Just in addition, the time it takes to cook Arroz con pollo estimated approx 90 minutos.
To begin with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Arroz con pollo using 22 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.
La manera de cocinar ha cambiado, pero añoro el sabor de la comida de mí infancia; siempre recuerdo cuando en familia salíamos de día de campo y mi mamá sacaba el perol de arroz con pollo para almorzar... Les comparto mi versión de esta receta.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Arroz con pollo:
- Para el caldo de pollo:
- 2 libras pollo
- 3 litros agua
- 10 semillas de pimienta gorda
- 6 clavitos de olor
- 1 cucharadita comino entero
- 1 cucharadita ajo en polvo
- 1 pedazo pequeño de jengibre
- Sal y pimienta
- Para el arroz:
- 1 libra arroz precocido (se puede usar blanco)
- 1 zanahoria mediana
- 2 mazorcas de maíz amarillo
- 1 cebolla grande
- 1 chile pimiento
- 2 tallos apio
- 1/4 taza cilantro picado
- 1 cucharadita alcaparras
- 25 aceitunas (con/sin hueso)
- 1 cucharada curry
- 1 cucharada aceite de oliva (vegetal)
- 40 gramos margarina
Steps to make to make Arroz con pollo
- En una olla cocemos en el agua el pollo con la sal, pimienta, ajo, pimienta gorda, clavo de olor, comino y el jengibre machacado. (Se puede moler en un mortero la pimienta gorda, el clavo y comino).
- Al hervir el agua del pollo bajamos el fuego y tapamos la olla por unos 20 minutos o hasta estar bien cocido el pollo.
- Sacamos el pollo a enfriar y colamos 4 tazas de caldo reservandolo para agregar al arroz.
- Cortamos la cebolla, chile pimiento y apio en julianas.
- Desgranamos las mazorcas de maíz cortando al ras del centro de la mazorca (en mi país le llamamos jilote, el cual desechamos)
- Rallamos la zanahoria y desmenuzamos el pollo (se le quita la piel, solo usa la carne)
- En la arrocera o una sartén calentamos el aceite, para cuando se derrita la margarina no se queme. Ponemos a sofreír la cebolla, chile pimiento y apio, con un toque de sal, hasta que estos se vean brillantes.
- Agregamos la zanahoria y el maíz para seguir sofriendo.
- Seguidamente el arroz hasta verse traslúcido y finalizamos con el pollo, las alcaparras y el curry, agregando otro puntito de sal. (Debemos probar la sal del caldo de pollo para ir sazonando el arroz, no se nos vaya a salar)
- Sofritos los ingredientes mencionados se agrega el caldo de pollo que hemos colado y tapamos la sartén. Le damos unos 5 minutos o hasta estar hirviendo y bajamos el fuego al mínimo para apagar el arroz cuando esté seco.
- Al apagar el fuego le añadimos el cilantro y las aceitunas, revolviendo el arroz para que los ingredientes se distribuyan parejo. Tapamos el arroz y colocamos una manta gruesa sobre la olla para que el arroz se espoje por unos 10 minutos.
- ¡ Listo para servir !
As your experience as well as confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more natural control over your diet plan and also adapt your diet regimen to your personal tastes gradually. Whether you wish to offer a recipe that makes use of less or more components or is a little more or less zesty, you can make simple adjustments to accomplish this goal. To put it simply, begin making your recipes on schedule. When it comes to standard cooking abilities for novices you don't need to discover them yet only if you grasp some basic cooking methods.
This isn't a complete overview to quick and easy lunch recipes however its great something to chew on. Ideally this will obtain your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of square meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Favorite Arroz con pollo. Thank you very much for reading. I am sure you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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