Carne con patatas (guiso)

Carne con patatas (guiso)

Hello everybody, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Carne con patatas (guiso). One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Carne con patatas (guiso) is one of the most favored of current trending foods on earth. It's simple, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Carne con patatas (guiso) is something that I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Carne con patatas (guiso), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Carne con patatas (guiso) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Carne con patatas (guiso) is 2/3 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Carne con patatas (guiso) estimated approx 30'.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Carne con patatas (guiso) using 16 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

Receta tradicional de las de toda la vida, algo que se ha comido en España siempre, con un tipo de carne u otro según la economía de cada casa.

Ingredients and spices that need to be Take to make Carne con patatas (guiso):

  1. 500 gramos carne de ternera
  2. 1 Cebolleta (preferiblemente)
  3. 1/2 pimiento rojo
  4. 1/2 pimiento verde
  5. 2-3 cucharadas tomate
  6. 3 dientes ajo
  7. 1-2 zanahorias
  8. 4-5 patatas
  9. Caldo
  10. 1/2 cucharadita Ras el Hanout
  11. 1/2 cucharadita camino molido
  12. 1 punta cucharilla de pimienta negra molida
  13. Cúrcuma
  14. Sal
  15. Aove
  16. Laurel

Instructions to make to make Carne con patatas (guiso)

  1. Muestro y explicó los ingredientes. Carne magra de ternera, patatas, zanahorias, ajos, laurel, tomate, cebolleta, pimientos, aceite de oliva virgen extra, sal, Ras el Hanout, pimienta negra molida, comino molido, cúrcuma.
  2. Comienza partiendo la carne si como en mi caso está en un trozo, yo la pido siempre así ya que nunca se donde la pondré y como la voy a querer.
    La haces pedazos tamaño bocado y limpias de posibles grasitas que no te gusten.
    Salpimenta.
  3. Pon una base de AOVE en la olla express y haz en esa base la carne un poco.
    Mientras ve partiendo la cebolleta, pimientos y ajos en trozos, sin juntarlos. (No muestro mi paso de esto ya que yo ya lo tengo hecho pues congelo habitualmente estos ingredientes)
  4. Deja la carne aparte y en ese mismo aceite o si es necesario pon un poco más, añade la cebolleta y el ajo, a fuego muy suave para desprender lo pegadito de la carne, después sube el calor y comienza a pochar, pon una pizca de sal.
  5. Cuando el paso anterior comience a estar, añade los pimientos deja unos minutos y echa el tomate y la hoja de laurel, cuando el sofrito este como en la foto 3 bien hecho le echas la carne y da le unas vueltas.
  6. Cubre de caldo o en su defecto agua tibia y media cucharadita de Ras el Hanout y comino molido, echar esto es opcional pero te aseguro que el plato es otro sin ello.
    Cierra la olla y lo tienes unos 10' a fuego medio/bajo
  7. Pasado este tiempo abre la olla y el caldo habrá reducido considerablemente.
    Yo en este momento me dedico a la "pesca de la chicha la'ternera y la hoja de laurel" porque voy a pasar el resto por la turmix.
  8. Corta la zanahorias a tu gusto, yo hoy las hice rodajas, las patatas las cortas chascándolas y pones todo a la olla nuevamente, así sabrás la cantidad de caldo o agua que nos necesitas añadir, pon también una pizca de cúrcuma para dar color a las patatas.
  9. Cubre y no olvides la punta de cucharilla de pimienta negra molida siempre a tu gusto.
    Cierra la olla y con otro 10' a fuego medio/bajo, estará.
    Los tiempos de cocción que doy son de una olla semirapida tú ajusta estos tiempos a la tuya.
    Rectifica de sal.
    Si cuando la abras las patatas siguen enteras o quieres el caldo con más cuerpo, da un hervor con la olla destapada. Con el reposo también cogen consistencia.
  10. Y este es el resultado!!!
    Un plato clásico que no puede faltar en nuestras mesas.
    Comparte tu opinión.

As your experience as well as confidence grows, you will find that you have more all-natural control over your diet plan as well as adapt your diet plan to your personal tastes with time. Whether you intend to offer a dish that makes use of less or more ingredients or is a bit more or less spicy, you can make simple modifications to accomplish this goal. To put it simply, start making your dishes promptly. As for basic cooking skills for newbies you do not need to learn them yet just if you understand some basic cooking methods.

This isn't a complete guide to quick as well as easy lunch recipes however its great something to chew on. Hopefully this will get your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family members without doing too many square meals on your trip.

So that is going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Super Quick Homemade Carne con patatas (guiso). Thanks so much for your time. I'm confident you can make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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