Cremoso de Trinxat de la Cerdanya

Cremoso de Trinxat de la Cerdanya

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Cremoso de Trinxat de la Cerdanya. It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Cremoso de Trinxat de la Cerdanya is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions every day. They are fine and they look fantastic. Cremoso de Trinxat de la Cerdanya is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Cremoso de Trinxat de la Cerdanya, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cremoso de Trinxat de la Cerdanya delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Cremoso de Trinxat de la Cerdanya is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Cremoso de Trinxat de la Cerdanya estimated approx 60 minutos.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Cremoso de Trinxat de la Cerdanya using 8 ingredients and 7 steps. Here is how you cook it.

El Trinxat es un plato de la Cerdanya, el Alt Urgell y Andorra hecho en base de hervir patata y col y después triturar y mezclarlos, se añade tocino y algún tipo de manteca (grasa) para freír la mezcla, ocasionalmente se añade ajo frito, por último se fríe todo en una sartén al fogón hasta que queda cocido y con forma de tortilla de patata.
Se suele comer durante el invierno, siendo una comida calorífica, a menudo va acompañado con tocino, es un plato destacado dentro de la cocina catalana de montaña y en Puigcerdá se celebra cada año la Festa del Trinxat.
En ésta receta me he salido del marcó tradicional y he decidido hacer una crema, la cuál ha salido deliciosa, la recomiendo.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Cremoso de Trinxat de la Cerdanya:

  1. 2 Patatas
  2. 1/2 Col (repollo)
  3. Papada ibérica (al gusto)
  4. Panceta (al gusto)
  5. Bacon (al gusto)
  6. Aceite de oliva
  7. Perejil picado
  8. Sal y Pimienta

Steps to make to make Cremoso de Trinxat de la Cerdanya

  1. Ponemos una olla al calor para que llegue a ebullición, pelamos y lavamos las patatas, las chascamos
  2. Separamos las hojas del repollo y eliminamos la parte de los tallos que son más duros y no nos interesan, cuando el agua llegue a ebullición echamos las patatas, salamos, las dejamos 15 minutos
  3. Mientras pasa el tiempo fileteamos el bacon y la papada ibérica y cortamos ambos en trocitos pequeños, reservamos
  4. Pasado el tiempo agregamos el repollo y dejamos otros 10 minutos o hasta que estén muy hechas las patatas, cortamos también la panceta en trozos más grandes, pasado el tiempo trituramos fina la crema, podemos colarla si así lo deseamos
  5. Salteamos a fuego vivo los trozos de bacon y de papada hasta que estén dorados, los echamos a la crema, removemos hasta que se integren
  6. En el mismo aceite doramos los trozos de panceta hasta que estén crujientes, una vez hechos los retiramos
  7. Pasamos la crema en la misma sartén en que hemos hecho las carnes para mezclar con el aceite que han soltado en su fritura, la removemos hasta mezclar, ya podemos servir en los platos la crema y acompañamos con la panceta, espolvoreamos el perejil

As your experience as well as self-confidence expands, you will find that you have much more all-natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your individual preferences in time. Whether you intend to offer a dish that uses fewer or more ingredients or is a little bit basically hot, you can make straightforward adjustments to achieve this goal. Simply put, start making your dishes on time. As for standard food preparation skills for novices you don't need to discover them however just if you master some basic food preparation strategies.

This isn't a complete guide to quick as well as simple lunch recipes however its good food for thought. Ideally this will get your creative juices moving so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Quick Cremoso de Trinxat de la Cerdanya. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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