🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría)
Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, 🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría). One of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.
🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría) is one of the most favored of recent trending meals in the world. It's appreciated by millions every day. It is simple, it's fast, it tastes yummy. They're fine and they look fantastic. 🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría) is something that I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from 🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare 🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make 🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría) is 3-4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have 🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría) using 10 ingredients and 7 steps. Here is how you can achieve that.
Originario de Hungría, el GOULASH es un plato que se come principalmente en Europa Central, pero también en otras partes de Europa. Es uno de los platos nacionales y más carácteristicos de la gastronomía de Hungría y un símbolo del país.
Su orígen se remonta al siglo IX a los guisos que comían los pastores húngaros. En ese momento, la carne cocida y aromatizada se secaba con la ayuda del sol y se empaquetaba en bolsas producidas a partir del estómago de las ovejas, necesitando sólo agua para convertirla en una comida. Las versiones anteriores de goulash no incluían paprika (pimentón), ya que no se introdujo en el Viejo Mundo hasta el siglo XVI, pero éste es el secreto del plato.
La palabra "gulyás" originalmente significaba solo 'pastor', pero con el tiempo el plato se convirtió en "gulyáshús" ('carne de goulash'), es decir, un plato de carne que preparaban los pastores.
Según como se prepare, puede servirse como sopa, como acompañamiento o como una especia de estofado/guiso.
Quise compartir esta receta ya que me tentó muchísimo la que había publicado @carolinaolivera, y acá entonces mi versión vegana - gracias por la inspiración, Caro! :)
¡Buen provecho! / Jó étvágyat! :)
#Goulash #Hungria #vegano
✈️ Próximo destino: Indonesia
Ingredients and spices that need to be Get to make 🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría):
- 2 tazas (320 gr) cebolla en cubos / cups (320g) finely chopped onion
- 2 pimientos rojos (aji morron) / red bell peppers
- 6 dientes ajo grandes / extra large cloves garlic
- 2,5-3 tazas (690 gr) caldo bajo en sodio / cups (690g) low-sodium broth
- 1 cdita sal / teaspoon fine salt
- 3-5 cdas Paprika (húngara) / tablespoons Hungarian Paprika
- 1/4 taza (60 gr) vino / cup (60g) dry red wine
- 8 papas o batatas chicas (560 gr) / small (560g) red or gold potatoes
- 1 lata tomate / can tomatoes
- 1/2 cdita pimienta negra / teaspoon ground black pepper
Steps to make to make 🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría)
- ES: Cortá todas las verduras y tenelas listas antes de empezar, ya que el proceso de cocción es bastante rápido y simple.
EN: Have all of your vegetables chopped and ready to go before beginning, as the cooking process is fairly quick. - ES: Llevá las cebollas, pimientos, ajo, SOLO 1 taza de caldo y SOLO 1/2 cdita de sal a una cacerola a fuego medio. Cuando empiece a burbujear, cociná por 8 minutos o hasta que las verduras esten tiernas y el caldo se haya consumido.
EN: Add the onion, bell peppers, garlic, JUST 1 cup of the broth and JUST 1/2 teaspoon of the salt to a large pot over medium heat. Once it begins to bubble all over, cook for about 8 minutes or until the veggies are tender and all the broth is gone. - ES: Agregá la paprika (pimenton) y el vino y cocina por 3 min. Luego, agrega las papas, tomates, pimienta, 1/2 cdita de sal y el resto del caldo. Revolvé y lleva el fuego al máximo. Cuando empiece a hervir, tapa la olla y baja el fuego a medio-bajo.
EN: Add the paprika and wine and cook for about 3 min.
Add the potatoes, tomatoes, pepper, another 1/2 tsp salt and the remaining broth. Stir well and turn the heat to high. Once it comes to a boil, cover and lower the heat to medium-low. - ES: Cociná por 15-20 minutos hasta que las papas esten hechas (pero no que se hagan pure). Yo incluí tambien batatas. Sazoná a gusto, de ser necesario y serví directamente como está o acompañado con arroz blanco.
EN: Cook for about 15-20 minutes until the potatoes are tender, but not mushy. I also had some sweet potatoes. Taste and add any more seasoning if needed. Serve immediately either as is or over white rice. - 💡TIP 1
ES: ¿Sabías que este plato se hizo popular en todo el Imperio austro-húngaro? Esto fue cuando un regimiento en el que cumplían su servicio militar un gran número de pastores procedentes de la estepa del Hortobar (en la Hungría oriental) fue trasladado a Viena y desde esta ciudad la moda del goulash se extendió a todo el mundo. - 💡TIP 2
ES: En en PASO 2, asegurate que el caldo se consumió antes de agregar el vino; esto es lo que hara que la salsa quede espesa y no tan líquida al final.
En el PASO 3, empezá a agregar el caldo que queda con una taza (o taza y media) y agregá más según tu gusto y si fuera necesario para cocinar las papas. - 💡TIP 3
ES: El Goulash tiene muchas variaciones, pudiéndose comer solo, con arroz, como sopa, etc. De más estaría decir que yo siempre lo acompaño con arroz :P
¿Cuál es tu preferencia? ¡Dejanos tu cooksnap! :)
As your experience and also self-confidence expands, you will discover that you have more all-natural control over your diet regimen and also adjust your diet plan to your individual preferences over time. Whether you intend to offer a dish that uses fewer or more active ingredients or is a little basically spicy, you can make easy adjustments to attain this objective. Simply put, begin making your recipes on time. When it comes to fundamental cooking skills for newbies you do not need to learn them but just if you master some basic food preparation strategies.
This isn't a full guide to quick and simple lunch recipes but its great something to chew on. Hopefully this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your household without doing too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up for this special food Easiest Way to Prepare Speedy 🇭🇺 GOULASH vegano ("Gulyás", Hungría). Thank you very much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
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